Gyproc logo

Gyproc Plafonds


Gyproc levert een breed assortiment decoratieve en akoestische plafonds op gipsbasis voor de professionele markt, waaronder Gyptone en Rigitone.

Gyptone plafonds bestaan uit plafondtegels van gipskartonplaat die voorzien zijn van scherp gestanste lijnvormige, vierkante, ronde of zeshoekige perforaties (Line, Point, Quattro en Sixto). De verschillende kantvormen en de combinatie van deze perforaties met de gesloten Base-tegel biedt de vrijheid te kiezen tussen inleg, doorzak en verdekte plafondophanging. De bereikte geluidsabsorptie wordt bepaald door het type perforatie, het akoestisch vezeldoek op de rugzijde van de tegels en de plenumhoogte.

Gyptone plafonds worden vooral gebruikt in ruimtes waar hoge eisen gelden aan akoestiek en design, en waarbij een systeemplafond vereist is vanwege de toegankelijkheid van installaties.

Rigitone plafonds zijn naadloze akoestische plafonds met een doorlopend perforatiepatroon. Dankzij het doorlopende perforatiepatroon en de naadloze verwerking kan Rigitone in elke vorm (vierkant, rond, driehoekig of ovaal) en ook nog eens recht, gebogen of gewelfd worden toegepast, zowel in plafonds als in wanden. Rigitone plafonds kunnen in de door u gewenste kleur worden afgewerkt.

Ons assortiment Gyproc Plafonds omvat:

Wilt u een monster aanvragen? Klik hier!

De belangrijkste kenmerken van Gyproc gipsplafonds:
  • Gyproc gipsplafonds zijn zeer brandveilig, dankzij het unieke gedrag van de onbrandbare gipskern. Bij gipskartonplaat komt praktisch geen rook vrij (rookdichtheid ≤ 1 m-1), terwijl nagenoeg geen bijdrage aan de brandvoortplanting wordt geleverd (klasse 2).
  • Gyproc Gipsplafonds scoren o.a. dankzij de vochtregulerende eigenschappen hoog op het gebied van gezondheid.
  • Door het basismateriaal gipskartonplaat is Gyptone stootvast, hetgeen bijvoorbeeld praktisch is bij service-onderhoud van installaties in het plenum.