METALEN PLAFONDS

Metalen plafonds hebben de volgende kenmerken:

  • de plafonds nemen geen vocht of vuil op en kunnen eenvoudig worden gereinigd met een vochtige doek
  • de panelen kunnen eenvoudig worden gemonteerd en gedemonteerd, waardoor een goede toegankelijkheid van het plenum gewaarborgd is.
  • Metalen plafonds kunnen een heel hoge geluidsabsorptie bereiken. De tegels zijn voorzien van een zwart akoestisch vlies aan de binnenzijde.

Astrimex kan onderstaande metalen plafonds leveren:
Makkelijk te installeren

Bij het plaatsen van plafonds moet u altijd pastegels maken. Dit kunt u het beste doen met een elektrische knabbelschaar. Hierbij komt de spanning vrij. U kunt de aansluiting op de hoeklijn alleen met behulp van speciale klemmetjes strak maken. Met de klemmetjes van Astrimex gaat dat heel eenvoudig, want ze zijn universeel en u kunt ze dus op alle merken hoeklijn gebruiken.

Ook met clip-in klemcassette
Werkt u met clip-in panelen, dan betekent dit iets meer werk, maar écht ingewikkeld is het niet. Het gaat als volgt. U begint met de plaatsing van een bovensysteem van hoofdprofielen, hart op hart 1200 mm. Het beste kunt u deze hoofdprofielen afhangen met noniushangers omdat vooral als de snelhangers lang zijn, de klemcassettes bij het indrukken de draad kunnen vervormen. Daarna plaatst u haaks hieronder, 600 mm hart op hart, het ondersysteem dat bestaat uit speciale clip-in profielen. In de zijkanten van alle cassettes zit een speciaal gevormd “nokje”. Deze zorgt ervoor dat de platen mooi gelijk en strak tegen elkaar komen te zitten.